tisdag 13 maj 2008

Strategi och sanning

Nu börjar det fina vädret igen. Vet att jag tagit upp det tidigare. Men det förstör allt jag byggt upp. Vad nu det är jag byggt upp? Nu hotar det dock min existens mer än någonsin. För hur kul tycker folk det är att köpa vinyl i min dammiga butik när man kan sitta ute i 25 graders värme och dricka öl på uteserveringar.

Jag förstår det likväl som jag föraktar det. Men nu till sanningen:

Värme gör dig slapp och trög i skallen. Öl gör dig fattig och konstlad glad. En glädje som försvinner lika snabbt som din ostadiga ekonomi. Kvar lever du på minnen som börjat försvinna redan nästa dag.

Då är det bättre att investera i tonvis med svart, blank, tjusig vinyl. Fina runda "plastkakor" som du stolt visar upp i en snygg hylla i ditt vardagsrum. Eller varför inte bara vandra runt på stan med en fullproppad påse från blenda med de runda svarta änglarna. Naturligtvis olika titlar olika dagar i veckan. Du kan till och med fylla påsen med skivor som passar de vänner du planerar att träffa under dagen. Ska du på date med någon som du vill ligga eller leva resten av ditt liv med krävs det naturligtvis en planering utöver det vanliga. Då krävs en strategi. En strategi som kan vara större än livet självt. Då kan du ringa mig. Eller besöka mig i affären.

Vinylstyrelsen

9 kommentarer:

Anonym sa...

Inte för att låta som en journalist, men jag såg nyss på rapport på svt att STIM ska försöka inskaffa så att folk får ladda ned för 50-100:- i månaden och det är igenom bolag som telia, telia2 osv.

Hur kommer skivbutiker att se ut då? De räknar att de ska hända i höst... Måste tappa någon köpare?

Världen är för hård.

Anonym sa...

Faktiskt så tror jag inte att folk som idag köper viynl kommer sluta med det bara för att de kan laddahem mp3or lagligt, Viynl är ju en helt annan grej...
Annat blir det kanske med CD.
Vi kan bara hoppas på att befolkningen kommer till insikt och förstår att Vinyl är det enda som gäller.

Anonym sa...

Så länge vinyl finns så köper jag. det är något speciellt med det materialet (givetvis menar jag vinylskivor :D ) om vi skall vara riktigt löjliga. hur snyggt ser det ut med en cd-dj i jämnförelse med någon som slänger upp en stor vinylkaka och mixar? :P

Jonas sa...

Skulle gärna ladda ned för 50-100:- i månaden, problemet är att vinyl inte går att ladda ner och sedan bränna... it aint that kinde of shit! Vinyl är omtanke, vinyl är kärlek. (ja jag är patetisk som värdesätter formatet så pass mycket när det egentligen handlar om innehållet, men det skiter jag i)

Mr Beige sa...

Säg vad ni vill om vinylens framtid men lura inte er själva.
Det går inte en dag utan att ett gäng DJs världen över går över till CD eller andra digitala media. Varenda en av dessa bidrar med en spik i (vinyl)skivhandlarnas kista.
När merparten gått över kommer det bara att vara samlare aka lakritstomtar som handlar och då är det kört. Det suger verkligen som fan men så är det.

Det vore intressant att veta var Blenda säljer mest skivor... I affären, eller online?
Personligen hade jag förmodligen dragit igen butiken för länge sedan och utvecklat onlinebutiken istället.

Maria sa...

Lars verkar inte ha läst plast-artikeln i Filter. Hur man kan propagera för inköp av nytillverkad plast i dagens upplysta miljö känns sjukt obegripligt.

Mr vinyl sa...

Klart att man kan! Sluta köra bil och flyga. Ät bara närproducerad mat och håll inne dina fisar så är du en god bit på väg. Livet är inget utan vinyl och finns det inget liv så finns det ingen natur, så är det bara!

Anonym sa...

Åt helvete med allt!

Je suis une bra parti sa...

Lars du maesteblogg lite tror jag allt!

Du är himla bra pae det nämlig!

kram lollo